Jadual Air Pasang Surut

Jadual Air Pasang Surut

Pasang Surut

Pasang Surut

Apakah Jadual Pasang Surut? Berikut adalah Jadual Air Pasang Surut di Malaysia. Jadual Pasang Surut Air laut di Malaysia adalah dikhaskan untuk tujuan aktiviti Memancing Ikan di perairan laut atau kuala di malaysia bagi tahun 2014 atau tahun seterusnya. Keperluan jadual pasang surut ini memang amat munasabah supaya aktiviti memancing ikan mendapat hasil yang diharapkan.Dengan adanya Jadual Pasang surut ini cara memancing ikan anda akan lebih efektif. Jadual pasang surut ini di perolehi dari pelbagai sumber yang boleh dipercayai dan mujarab untuk tujuan memancing ikan. Didalam post Jadual Pasang Surut, disediakan juga cara semak jadual pasang surut air laut agar memudahkan anda menggunakan jadual air pasang surut ini. Kita lihat dibawah bagaimana cara menyemak jadual pasang surut air laut dibawah.

Jadual Pasang Surut JUPEM

Jadual Pasang Surut

Jadual Pasang Surut

Cara Semak Jadual Air Pasang Surut JUPEM 

Apa yang perlu anda lakukan, klik kepautan >> Jadual Pasang Surut Semasa

Maka akan keluar seperti paparan diatas. Cuma Klik nama kawasan di paparkan, contoh Klik Kawasan "Geting" maka ini akan keluar paparan Jadual Air Pasang Surut semasa seperti di bawah.

Jadual Air Pasang Surut

Jadual Air Pasang Surut

Jadual Pasang Surut yang di paparkan adalah yang terkini pada hari tersebut. Ia boleh digunakan dalam aktiviti memancing ikan di laut ataupun di pantai serta kuala sungai. Jadual Air pasang Surut Tahun Semasa ini disediakan Oleh Jabatan Ukur dan pemetaan Malaysia (JUPEM). 

Anda Juga boleh dapatkan Jadual Air Pasang Surut 2014 yang di keluarkan Oleh JUPEM seperti harga di bawah;

Jadual Ramalan Air Pasang Surut : RM 50.00 bagi satu jilid
Rekod Cerapan Air Pasang Surut : RM 50.00 bagi satu jilid
Data Air Pasang Surut : RM 5.00 sebulan bagi setiap stesen  

Data Air Pasang Surut boleh diperolehi dari Pusat-pusat Maklumat dan JualanData Geospatial JUPEM di seluruh negara atau secara atas talian melalui E-Biz JUPEM Geoportal. Jadi Dapatkan segera Jadual Pasang Surut.

Cara Semak Jadual Air Pasang Surut

Klik bagi mendapatkan maklumat air pasang surut secara masa hakiki di  



Jadual Pasang Surut TIDE4FISHING


Jadual Pasang Surut

Jadual Pasang Surut

Jadual Pasang Surut Air laut ini dikeluarkan oleh laman wen Tide4Fishing. Jadual Air Pasang Surut secara hakiki ini di keluarkan untuk aktiviti memancing di Lautan atau pantai.

Panduan Semak Jadual Pasang Surut

Panduan Semak Jadual Pasang Surut oleh Tide4Fishing boleh klik putan di bawah.

Jadual Pasang Surut oleh Tide4Fishing

Table Pasang Surut PasangLaut


Table Pasang Surut

Table Pasang Surut

Table Pasang Surut air laut ini dikeluarkan oleh Laman Web PasangLaut.com.
Semakan secara online dan semasa dan bergrafik menarik memudahkan anda faham secara mudah tentang Table Pasang Surut yang di keluarkan. Ini Pasti menyenangkan anda untuk kegunaan dalam aktivi pancing ikan dan sebaginya.
Cara menyemak Table Pasang surut air laut boleh layari pautan di sediakan di bawah.

Cara Semak Pasang Surut


atau

Table Pasang Surut


Aplikasi Jadual Pasang Surut

Selain Cara Semak Jadual Air Pasang Surut Air laut di atas, Anda juga boleh semak Jadual Pasang Surut menggunakan Smartphone anda. Pengunaan Smartphone untuk semak Jadual Pasang Surut anda perlulah mendownload dan install aplikasi Jadual Pasang Surut. Aplikasi Jadual Pasang Surut ini boleh diperolehi samada untuk pengguna telefon Android atau pun pengguna Iphone. Sila klik link di bawah untuk download dan Install Jadual Pasang Surut di Smartphone anda.

Aplikasi Android Jadual Pasang Surut

Aplikasi Apple Jadual Pasang Surut


Sekian, Semoga Jadual Pasang Surut dan Cara semak Jadual Pasang Surut ini memberi manfaat berguna untuk anda.

Blog, Updated at: 09:46

16 comments:

  1. wah!..kalau dah tahu info sebegini lengkap maka proses memancing lebih mudah dapat habuannya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah.. kalau dah memeng rezeki

      Delete
  2. Info baik. Lepas ni boleh serbu sini dengan lebih senang!

    http://www.fishmalaysia.com/tanjung-harapan-fishing-kumpow-brothers-kembali-menyerlah/

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama kita serbu.. Niche blog sama itu memang terbaik

      Delete
  3. siap ada aplikasi lagi tu. terbaiklah. hoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bagus untuk aktiviti memancing ikan jer..

      Delete
  4. saya tahu mancing dekat sawah jer dekat laut tak memjadi itu masih budak-budak lagilah heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sawah pun sawah lah.. janji mancing

      Delete
  5. wow..this is good...senang nak gi mancing ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Senang untuk pi mancing nanti.. memang benda wajib

      Delete
  6. sangat memudahkan bila ada apps. pasang surut ni. selain memancing, takut-takut bot pun boleh tersadai kalau air surut kat pantai/muara...tak sempat nak mancing...heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. satu lagi takut keluar mancing time ikan tak aktif makan

      Delete
  7. Jadual ini memang penting untuk pemancing...kalau pandai tengok bulan memang boleh dapat banyak hasil. InsyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aplikasi ni untuk orang tak pandai tengok bulan.. kalau nelayan ok ler

      Delete
  8. ia adalah slaid sangat mudah dan tidak apa-apa keperluan pandangan internet.horizontal juga boleh
    Lathe Machine

    ReplyDelete
  9. dah macam statistik2 nih..nelayan ni pun kena hebat jugak.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen di Myrodreel Malaysia

Bro Hantu
My Ping in TotalPing.com DMCA.com Protection Status Add Url  Free Instant Backlink Ping your blog, website, or RSS feed for Free ping fast  my blog, website, or RSS feed for Free